Aktivisten Elin Ersson

Vänsterbliven

Var/hur uppfanns ordet vänsterbliven?

Inte många vet om att ordet vänsterbliven [1] faktiskt uppfanns i en Facebook grupp som heter Heta debatter (HD i folkmun). Det är en debattgrupp där man diskuterar, provocerar och ägnar sig åt Ad hominem [2] dagarna i ända, verkar som. Men gruppen har också ovanligt nog en av Sveriges mest mixade skara av medlemmar från olika politiska inriktningar, religiösa bakgrunder och åsikter. Kanske ingen nybörjargrupp för den oinvigde. Har du tid och känner för att lufta dig något, så bli medlem. Jag är så klart med till och från men mest för att provocera, men på ett förklätt och ytterst delikat sätt för att inte bli Zuccad [3]. Har du något att säga? Bli medlem och börja bli upplyst på riktigt!

Vad betyder ordet vänsterbliven?

Ordet vänsterbliven syftar på en person som ofta är emot sunt och förnuft där sanningshalten faller på sin orimlighet. Det är oftast lögner som genomskådats och motbevisats genom fakta. Oftast är det en person som agerar utifrån sina känslor.

Varför anses Elin Ersson vänsterbliven?

Ett typiskt exempel i vänsterblivenhet är Afghan aktivisten och tillika kriminella Elin Miranda Ersson [4]. Även hovrätten dömde aktivisten Elin Ersson för brott mot luftfartslagen som fastställde domen från tingsrätten och dömer Elin Ersson till 60 dagsböter och hindrar EE att dra fallet vidare till HD. Case close.

Elin har med sin gärning kvalificerats som vänsterbliven eftersom hon hjälper kvinnomisshandlare, dömda brottslingar och utvisade personer att gå emot svensk lag. Elin har bevisat att känslor går förre lag och sunt och förnuft. Elin är vänsterbliven, varken vi håller med hennes aktivism eller inte.

Varför ska skattebetalarna stå för Elin Erssons övergrepp på rättssamhället?

Det är anmärkningsvärt att skattebetalarna ska stå för notan. Kunde inte Elins aktivistgrupp betala för hennes övergrepp på rättssamhället? Och man undrar om Elin skulle fått så mild dom om hon med sin gärning förhindrade utvisning av Anders Breivik, om han var påtänkt för en utvisning? Antagligen inte. Media gullar med brottslingar men det måste vara de ”rätta brottslingar”. Helst afghanska kriminella män.

Ledamöter i etiknämnden

Det är inte bara media som älskar utlandsfödda brottslingar. Det gör även ledamöter i etiknämnden. Stiftelsen Det Goda Samhället hos Regionala etikprövningsnämndens i Stockholm tyckte att studien ”Migrants and Crime in Sweden in the Twenty-First Century” av Göran Adamson and Tino Sanandaji troligen ”används som stöd för diskriminering som strider mot de mänskliga rättigheterna”. Så om politiskt oönskad forskning ses som ”oetisk”, då är den fel? Nja… Då är vi illa ute.

Läs vad ARW avslöjar i ämnet

Ismail Khawari

Ismail Khawari

Den mannen som Elin också ville stoppa en utvisning till Afghanistan heter Ismail Khawari, men mannen var inte på planet. Ismails familj hade då innan verkställande av utvisningen kontaktat Elins aktivistgrupp. Ismail hade dagen efter Elins aktivism utvisats från Stockholm till Kabul, men mamman och Ismails två systrar lever i Sverige. Den då 26 årige Ismail hade nekats asyl tre gånger i följd som därefter försökte söka asyl i Tyskland där Ismail nekades asyl. Ismail reste då tillbaka till Sverige och blev gripen av den svenska polisen, och efter 8 månaders förvaring utvisad. Varför Sverige inte beviljade Ismail asyl, vet jag dock inget om men jag vet att under förvaringen bytte Ismail förvarings orten tre gånger.


Källor:

  1. https://folkmun.se/definition/Vänsterbliven
  2. https://sv.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem-argument
  3. Zuccad blir man om man skriver något på Facebook och inlägget censureras och ditt Facebook konto inaktiveras under en viss tid av herr Mark Zuckerberg.
  4. Elin dömdes i hovrätten för brott mot luftfartslagen med uppsåt att hindra en utvisning av två afghanska män. En dömd 52-årige kvinnomisshandlare som agade sina döttrar och dunkade mammas huvud i golvet. Samt utvisningen av Ismail Khawari som aldrig var på planet.