Kontakta mig


Arkiv

Har du försökt sälja din telefon på blocket?

-Då vet du kanske hur jobbigt det är att få många mail under dygnets alla timmar där minst hälften är av typen ”jag bjuder bara litegrann - men vill ha en snabb affär ”eller ”kan du hålla den till nästa torsdag”. Kanske är det ett problem att sälja telefonen som gjort att den vanligaste slut destinationen för en gammal mobiltelefon, faktiskt är byrålådan. Svenska hushåll har runt femton miljoner mobiler i lådorna hemma – bara materialet som t.ex. guld i dessa telefoner är värt många miljoner kronor.

Ett sätt att undvika byrålådan och att slippa bli lurad av blocket bedragarna när man försöker att sälja en mobiltelefon är att använda sig av den ypperliga nystartade tjänsten Pantaluren. På deras hemsida väljer man bara vad man har för telefon och får direkt ett pris. Därefter får man hemskickat ett för-frankerat kuvert som man postar mobiltelefonen i. Efter ett par dagar har man pengarna på kontot. Svårare än så är det inte. En annan trevlig detalj på Pantaluren är att man kan välja att donera pengarna till välgörenhet. Kanske är det lättare att avstå från något som ändå bara samlar damm än färska pengar ur plånboken? Det är inte alltid man läser villkoren när man använder internettjänster, men Pantaluren har faktiskt väldigt generösa villkor. De har nöjdhetsgaranti där man får tillbaka telefonen om man inte är nöjd med priset. Är man inte nöjd med priset vid en omvärdering i situationer där telefonen är anmäld som hel men den visar sig vara trasig, så får man tillbaka telefonen utan kostnad och krångel.

Så gå in och sälj mobilen.

Varning för Mobilpengar.se

Det har funnits/finns liknande tjänster som Pantaluren. Se nedan på mycket tråkigt exempel på hos en likvärdig tjänst.

  1. De lovar t.ex. 1000 kronor för telefonen.
  2. När de har fått telefonen säger de sig bara vilja betala 500kr. Man får då ett erbjudande om att få tillbaka telefonen, men till en avgift av 500kr, vilket gör det olönsamt att tacka nej till.

En av företagarna som specialiserat sig på att bedra människor på mobiltelefoner heter MobilPengar.se. Vi vill å det strängaste uppmärksamma dig på att inte befatta dig med detta företag. Läs om Mobilpengar.se deras omdöme på den officiella omdömes sajt Rejta. Det är det värsta som jag sett i katastrofalt omdöme från konsumenter. http://www.rejta.se/omdome/739758/

eXTReMe Tracker