Kontakta mig


Arkiv

Frihetskämparna Anonymous

Du känner kanske till Frihetskämparna Anonymous? De värnar om total informations frihet på internet. De vill inte att FRA, Antipirat byrå eller annan myndighet ska rota i ditt privata liv. Det vill inte jag heller. Anonymous är helt enkelt en decentraliserad enorm stor samling av moderna frihetskämpar som finns i hela världen. De är precis som du och jag. Du kanske har sätt filmen ”vendetta”? Det är sådana masker de har på sig. Detta för att dölja sin identitet. Anonymous agerar alltid i grupp och besluten tas inte centralt utan snarare genom ihärdigt dialog via internet.
När PRQ en hostingleverantör för The Pirat Bay servrar och många andra fildelningssajter blev besökt av en razzia så stängdes TPB servrar helt sonika av och alla undrade vad som hade hänt. Jag undrade också naturligtvis. Här har du en av många exempel på vad staten kan göra med sina lagar. Rättvisst? För oss användare av de olika fildelnings sajterna så är det orättvisst. Och det är här som jag t.ex. också slås mot. Jag vill ha fritt internet med fri tillgång till information utan att vara rädd för repressalier och stämningar.
Jag ser att många människor är skeptiska till Anonymous organisationen men jag tror att det grundar sig på okunskap. Många tycker att de bara stänger av tillfälligt olika sajter för att visa sin makt och efter några timmar så är sajterna igång och någon skada inte skett. Men det handlar inte om det. Anonymous kan lika gärna organisera massdemonstrationer mot olika myndigheter om så krävs i hela världen samtidigt. Jag skulle snarare säga att det är en väl fungerande organisation som vi alla bör ta på största allvar. Kan du ge mig ett endaste exempel på fungerande organisation som slås på allvar för din informationsfrihet på internet lika seriöst?

Jag brinner för informationsfrihet och rättvisa

Nu har du fått reda lite på vad jag står i olika frågor och märkt säkert att jag brinner för informationsfrihet och rättvisa. Särskilt informationsfrihet som finns på internet. Men det är inte bara informationsfrihet jag slås för. Jag tycker inte om orättvisor som företag kan drabbas av. Det kan vara ett företag som Apeiron som gör tidningar Näringslivs spegeln samt Företagsrespons. Apeiron har som affärsidé att ringa runt andra företag och vilseleda företagarna att köpa annonsplatser i en tidning i bestämd upplaga som aldrig ges ut. Apeiron anlitar Jurister från Prioritet Finans för att prova fall i rätten. Jag har följt upp Prioritet Finans jurister och har t.o.m bandade samtal samt dom i domstol, som överklagats.
Det finns tusentals sådana bluffar företag som lever på att leverera ren och skär lögn. Ett annat exempel är Blocket bedragare. Visste du att det finns organiserade ligor som bluffar blocket säljarna från blocket. Du kan läsa mer om dessa olika bluffare under fliken nyheter. En annan viktig person som jag skulle vilja nämna är Wikileaks grundaren Julian Assange. Han är för nuvarande jagad av olika stater för att han exponerat obekväma sanningar om olika länders förehavande. Han precis som jag tycker inte om när en stat ljuger för sina medborgare för att myndigheter bestämt en annan sanning åt medborgarna. Tycker du att myndigheter ska få ljuga för sina medborgare för att det gagnar dem? 

eXTReMe Tracker