Kontakta mig


Om gelki.com & Kontaktuppgifter


Vem är jag?

Under åren som gått har jag insett att det är en hel del som gjorts av mig och jag delar gärna med mig av mina "verk" och synpunkter. Här kan du hitta tips om allt möjligt.  Eftersom jag till sättet är modig, nyfiken och självständig så hoppar jag gärna på nya utmaningar stup i kvarten. Och upptäcker senare att jag helt plötsligt efter ihärdigt lärande befinner mig djupt inne i ett ämne som jag bara för någon tid innan hade ingen aning om. Det är så typiskt mig. Hoppa i okänt vatten helst med kläderna på.
Att sedan kunna applicera lärandet i praktisk tillämpning ger mig gåshud och djup tillfredställelse, men bara kort sådan. Så börjar ekorrhjulet om.

Jag trodde i min enfald att min ålder skulle få mig att stanna upp ett tag och bromsa mig att lära mig nya saker. Men; med ett kvitto i handen, konstaterar jag att jag bara liksom glider ofrivilligt med. Det kan vara min naturliga nyfikenhet och min attityd till olika saker som anbefaller mig att utforska och plöja vidare i teknikens och konstens värld. Jag vet inte, jag är ingen psykolog. Kanske mer filosof. Vilket som så kan jag konstatera att drivkraft och kreativitet är det inget fel på. Om jag ska nämna några saker som dominerar min arbetsvardag så är det nog It, samhällsfrågor och Politik.

I engelskan finns det faktiskt en hyfsad titel som jag kan identifiera mig med (står så på mitt visitkort iallafall) och det är CIO/CMO. Du som inte är bekant med den amerikanska titeln så betyder CIO (Chief Information Officer och CMO (Chief Marketing Officer) Det hörs ”lite” på namnet vad detta innebär. CIO i Sverige har oftast hand om it beslut och utvecklingen av sådan och har övergripande ansvar för hur företagets It informations system byggs ut och utvecklas. En kombination av informations- och it-relaterade ansvarstaganden är också ganska nära.
CMO är nära besläktad med marknadschef/kommunikationschef. Att vara en CIO eller CMO på stora företag med miljard omsättning är naturligtvis mer meriterande än i ett litet företag med några miljoner i omsättning. Men även i ett litet företag får dessa betydelsen samma praktiska användning men i mindre omfattning men som märks i lönekuvertet.  Det finns några högskolor för att bli en CIO och skola sig i en skola ger inte samma verklighet eftersom dessa titlar måste utvecklas och verklighetsförankras genom mycket lång erfarenhet och arbetsinsats. Väljer du karriär inom det militära så har jag i alla fall svårt att tro att du blir en överste när du fyllt 40. Samma princip gäller där för urval.
Nog pratat om titlar. Det är inte allt!

Jag ogillar onödiga regler och har ett ganska rationellt förhållningssätt till andra människor, saker och idéer. Jag är okonventionell i mina attityder och värderingar och kan anses av folk som inte känner mig för oförskämd. Jag gillar spontana, humoristiska människor och anpassar mig lätt för att möta ålder och typ av människan. Jag har dock ännu inte träffat på människor som behärskar estetik tillsammans med logik på ett föredömligt sätt. Vi får se vad framtiden har att visa.

Code for websites designed by gelki

If you found this website interesting, please consider using the code below to link to it from your website. The logo is transparent against any background color. Place the mouse pointer over the logo to see how it will look like
webbdesign 74x43 px

To best view this Web site, please consider the following recommendations

kontaktuppgifterGelki är ett Varumärke

Observera att Gelki är ett registrerat patenterad varumärke och är nationellt skyddad via Varumärkeslag (2010:1877). I klartext betyder detta att all material på hemsidan är Copyrightskyddat. För att kopiera bilder och texter måste du ha tillstånd av Gelki att göra detta. Om du kopierar bilder eller texter utan lov kommer en Polisanmälan att ske omedelbart vid tillgripande som första steg. Vidare kommer ärendet att föras i domstol i Göteborg.
eXTReMe Tracker